Защо организмът задържа вода?

Причината може да бъде повишено ниво на натрий в кръвната плазма, прием на медикаменти и някои заболявания – най-често сърдечна недостатъчност, чернодробна патология, съдова болест, хормонални нарушения, ниско ниво на серумните белтъци, високо кръвно налягане и др.
При хора без симптоми на конкретно заболяване най-често става дума за застойни отоци при слабост в съединителната тъкан и за хронифицираща интоксикация, която рано или късно ще отключи пълната клинична картина на някое хронично заболяване.

Как повлиява Дио-Ренал Детокс целулита?

При наличието на обилни мазнини в мастните депа, кръвоносните и лимфните съдове биват притискани и съответно това променя тяхната пропускливост – голямо количество вода излиза в извънклетъчното пространство и остава там под формата на оток или воден (мек) целулит. Екстрактите от бреза и корени на глухарче водят до елиминиране на тази течност чрез стимулиране на бъбречната функция.

Какво е воден целулит?

Характеризира се със задържане на вода в междуклетъчното пространство. Нарича се още „мек“ целулит – по-лесен за третиране. Основната причина за образуването му отново е общата интоксикация.

Какво означава стандартизиран екстракт?

Стандартизираният екстракт е важен показател за качество и ефективност. Растенията съдържат огромно разнообразие от биологично активни вещества, които са в пряка зависимост от техния произход, условия на растеж, време на събиране на реколтата и др., като по този начин се повлиява силно качеството на получените екстракти. При стандартизираните екстракти концентрацията на биологично-активното вещество е висока (над 80%) и гарантирана във всяка една партида. Изключително важно е да избирате хранителни добавки, съдържащи само стандартизирани екстракти.

Как трябва да се приема продуктът при бъбречно-каменна болест?

При бъбречно-каменна болест приемът е стандартен – 3 х 1 капсула, като задължително трябва да се приема голямо количество вода – 2,5 л дневно, а при обостряне на състоянието – да се потърси лекарска помощ. Дио-Ренал Детокс е показан и като придружаваща терапия в острия стадий, но само по лекарско предписание.

Има ли странични ефекти?

Не са известни странични действия при спазване на препоръчителната доза.

Може ли да помогне при камъни в жлъчката? Ако да – как?

При наднормено тегло и/или висок холестерол рискът от образуване на камъни в жл. мехур е голям. Причината за това е в хроничната интоксикация, свързана с обща деминерализация, която дестабилизира жлъчните киселини и създава условия за образуването на седименти, които лесно се превръщат в „каменни“ образувания. Стандартизираният екстракт от корени на глухарче в Дио-Ренал Детокс стимулира както произвоството на жлъчни киселини, така и тяхното редовно и активно изтласкване в дуоденума и тънките черва. При липса на застой в чернодробните пътища и жлъчния мехур, възможността за образуване на камъни се свежда до минимум.

Може ли да помогне при възпаление на бъбреците и пикочните пътища?

Дио-Ренал Детокс може да се използва като придружаваща терапия при лечение на възпаления на бъбреците и пикочните пътища, тъй като стандартизираният екстракт от бреза (част от състава му) притежава антимикробно, противовъзпалително и спазмоличтично действие.

Кои са симптомите на интоксикиран черен дроб?

Обща отпадналост, лош дъх, умора, раздразнителност, кожни прояви – обриви, сърбеж, себорея, вкл. и по окосмената част на тялото, тежест в дяното подребрие, алергии, отоци, вкл. и в ставите и др.