Pack-DioRenal

 

 

Капсулите Дио-Ренал са разработени от концентрирани източници на биологично активни вещества в екстракти от брезови листа, в отговор на потребностите на пациентите.

Този продукт съдържа растителен екстракт, описан още в 1898 година от американското законодателство. В днешно време препарати, съдържащи сух екстракт от листа на бреза са популярни както на българския пазар, така и в страни от три континента.
Дио-Ренал, капсула 500 mg представлява съвременна форма на хранителна добавка, създадена в съответствие с правилата, установени в актуалните директиви и наредби на европейския парламент и българското законодателство.
Дио-Ренал отговаря на необходимите хранителни и здравни претенции, като осигурява високо ниво на защита на потребителите.Описание:

Дио-Ренал е хранителна добавка от растителен произход, съдържаща стандартизиран сух екстракт от листа на бреза.

Състав за една капсула:

500 mg стандартизиран сух екстракт от листа на бреза (Betulae folii extractum siccum), еквивалентни на 12 mg до 20 mg флавоноиди, определени като хиперозид.

Предназначение:
Дио-Ренал подпомага екскреторната (отделителна) функция на бъбреците, като минералният метаболизъм остава в равновесие. Продуктът действа благоприятно на здравето на пикочно-половата система. Дио-Ренал има традиционно установена употреба, свързана с подобряване функционалното състояние на бъбреците и пикочните пътища и като профилактика.Прием:
В случай, че лекуващият лекар не е препоръчал друго, се приема по една капсула три пъти на ден.

  • Препоръчителен дневен прием: три капсули.
  • Максимална дневна доза: пет капсули.
  • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
  • Да не се употребява от деца под 12 години.

Странични ефекти и противопоказания:
До момента не са известни странични ефекти и противопоказания.Съхранение:
На сухо място при температура под 25°C.
 Да се съхранява на място, недостъпно за деца. 
Не използвайте Дио-Ренал след изтичане срока на годност или ако целостта на опаковката е нарушена.

Допълнителна информация

Екстрактът от листа на бреза осигурява увеличаване количеството на урината при съответно погълнато количество течност, необходима при лечение.
Растителният продукт е традиционен, като ефектът на увеличаване количеството на урината продължава до пречистване и избистряне на уринарния тракт. Дио-Ренал е един мощен регулатор в допълнителните състояния, съпътстващи едно лечение.
Растителният продукт е традиционен, определен в специфично показание, установено и избрано въз основа на неговата продължителна употреба. Екстрактът от листа на бреза повлиява състоянието на уринарния тракт в случай на инфекция. Когато урината е в застой, това е предпоставка за бактериално заразяване и образуване на камъни. При използване на Дио-Ренал се стимулира отделянето на вода в организма по естествен начин, без да дразни бъбреците, като минералният метаболизъм остава в равновесие. Осъществява се промиване на пикочните пътища, ефективно отстраняване на камъни и спиране развитието на бактерии. Екстрактът от бреза се характеризира с ефект на безопасност и призната ефективност. Оказва многопосочни благоприятни ефекти върху функционалното състояние на пикочо-половата система. По тази причина е много подходящ и в случаите, когато се налага продължителна профилактика при бъбречно-каменна болест, благодарение на отличната поносимост и безопасност.
Диуретичното действие се дължи на флавоноидите, от които най-голямо значение има флавоноидът хиперозид (кверцетин-3-О-галактозид). Съдържанието на калий в листата от бреза допринася за засилване диуретичния ефект на флавоноидите.

Съдържанието на феноли, монотерпенови глюкозиди и флавоноиди в листата от бреза определя ефективното действие срещу Грам-положителни патогенни микроорганизми и е особено ефикасно при възпаление на пикочно-половата система и жлъчните пътища. Екстрактът от листа на бреза притежава диуретично, антимикробно, противовъзпалително, адстрингентно и урикозурично действие.
Повлиява благоприятно следните състояния:

  • Бъбречно-каменна болест – намалява риска от образуване на оксалатни, уратни, фосфатни и цистинови бъбречни камъни, като увеличава диурезата, нормализира рН на урината, успокоява инфекциите, подтиска утаяването на калциевите йони и ускорява извеждането им от урината; ускорява изхвърлянето на бъбречни камъни и пясък от бъбреците.
  • Възпаление на пикочно-половата система – елиминира причинителите на инфекции в  пикочно-половия тракт и облекчава симптомите при цистит, уретрит и пиелонефрит.

Удобен е за приемане при продължителна профилактика на бъбречно-каменна болест. Ускорява отделянето и отвеждането на пикочна киселина с урината, като облекчава симптомите на подагра. Ускорява отделянето на жлъчен сок и подтиска възпалителния процес в жлъчката.
Подобрява състояния, свързани със задържането на течности.

Действие на екстракта от бреза

Лечебното действие на брезата
Брезата е позната в медицината от древността и е използвана за лечението на множество болести. Тя е известна също като „дървото на живота“.
За лечебни цели се използват листата, листните пъпки и кората. Листата се събират през юни-септември, когато са напълно развити. Пъпките и кората – през април и май, по време на движение на соковете в растението и преди разпукването на пъпките.
Брезата притежава силно отводняващо (пикочогонно и потогонно) и общоукрепващо действие. 

Има ефект при разрушаване на бъбречни камъни. Успокоява спазмите на гладката мускулатура. Този ефект се дължи на съдържащите се в листата на растението флавоноиди, а съдържащият се калиев нитрат подсилва диуретичното действие на флавоноидите.
Прилага се при отоци от различен произход. Извлекът притежава противомикробно действие. Прилага се при някои болести на бъбреците, жлъчни възпаления, ревматизъм, ишиас.
Брезата се използва също при подагра, атеросклероза, камъни в бъбреците и пикочния мехур.

Ценена заради свойствата си, брезата е известна като добър и мек диуретик, който не напряга бъбреците. Тя е способна да предизвиква потене и да помага при лечението на ревматизъм и възпаления на пикочния мехур.
Брезата елиминира холестерола в кръвта и дезинфекцира тялото. Сърдечните отоци, причинени от нарушено кръвообращение, артериалната хипетрония и астеосклерозата също се третират с помощта на пиво, базирано на бреза. Брезата се препоръчва и при лечение на грип, треска, настинка и хроничен синузит. Използва се също и за облекчаване на главоболие, замаяност, алергии и за тонизиране на нервната система.
Като диуретик тя елиминира излишъците на пикочна киселина, токсини и вода в тъканите, играеща важна роля при елиминирането на целулит и мастна тъкан.
Къпането с брезови листа помага заздравяването на корените на косата, предотвратява появата на пърхот и допринася за лечението на кожни възпаления.
Екстрактът от листа на бреза се използва за лечение на инфекции и възпаления на пикочния тракт, камъни в бъбреците и отоци.
Външно се използва за лечение на кожни проблеми като дерматит и екзема.

Дио-Ренал се отличава от подобни препарати на пазара по съдържанието на екстракт от пъпковидна бреза (част от стандартизирания екстракт), който притежава спазмолитично действие.


Повече информация