Профилактика и помощ в лечението на уроинфекциите и бъбречно каменната болест

Уроинфекциите са най-честите възпалителни заболявания при хората и заемат второ място след тези на белите дробове. Те се причиняват от неспецифични и по-рядко от специфични микроорганизми, които попадат в пикочните пътища (бъбреци, пикочен мехур и уретра) и са сериозен проблем в медицинската практика.

Прочети още
Целулит

На целулита се гледа по-скоро като на козметичен проблем, затова и отвсякъде ни дебнат магически решения с помощта на чудотворни гелове и кремове, „революционни“ масажи и процедури със съвременни апарати, обещаващи „ефект без усилие“ от наша страна.
Всъщност целулитът е много по-сериозен проблем и изисква, подобно на всяко заболяване – премахване на причините. Независимо от различните теории, в основата на появата му стои общата интоксикация.

Прочети още
Детоксикацията – мода или необходимост

Съвременният човек живее в стресова среда – храни се непълноценно, пие алкохол или сънотворни, за да заспи, и кафе, за да се събуди. Движи се малко, диша замърсен въздух, често е нетърпелив или апатичен – все крайни състояния, които вкупом водят до силно киселинна среда в организма. Затова и в последните години все по-често се говори за детоксикация.

Прочети още